Nieuwsgierig?

Je kunt me een e-mail sturen of gebruik maken van het contactformulier. Maar wellicht staat je vraag er hieronder al bij.

Doet het pijn? 

De naalden zijn dun en voor je het weet zit er al een in je lijf. Meestal merk je daar niks van. Soms voel je het even als de naald de huid in gaat, maar áls dat zo is dan ebt dat onaangename gevoel binnen een seconde weer weg. 
Cliënten merken het effect van de acupunctuurnaalden al tijdens de behandeling: pijn verdwijnt en een algehele ontspanning van lichaam en geest wordt ervaren. Ook kun je je bewust worden van bijvoorbeeld een hand die iets zwaarder aanvoelt, of een licht maar prettig energiestroompje vanuit pakweg de grote teen naar het bovenbeen langs de levermeridiaan. De qi in het lichaam doet dan zijn werk. Voel je ‘niks bijzonders’ dan is dat ook prima, ieder lichaam reageert op zijn eigen manier.

Hoe lang duurt de behandeling?
Ik neem de tijd voor een behandeling: twee uur voor de intake en anderhalf uur voor vervolgbehandelingen. Het kan voorkomen dat u sneller geholpen bent, en dan heeft het weinig zin om nog langer te blijven. Sterker nog: soms is het verstandig om de naalden er op een gegeven moment uit te halen. Om vermoeidheid te voorkomen bijvoorbeeld.